top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraKocmi

Ravenna, Chioggia a další barvy Itálie


Co se vám vybaví, když pomyslíte na Itálii? Slunce, moře, písek a spousta lidí na pláži? Anebo bohatá historie, jedinečná architektura, umění a nesmrtelní spisovatelé ukrytí "v jedné kozačce"? Tahle země si jistě zaslouží pro její objevování více času. My na ni, zatím, měli pár dní. A jednu její provincii se pokusili poznat všemi smysly. Uvolněte se, začtěte a možná se nechte inspirovat pro vaši příští cílovou destinaci ;-)



Do Ravenny jsme vyrazili ryze spontánně. Pár volných dnů na začátku července, touha po moři, slunci a jižanském temperamentu. Našli jsme si pár cestovatelských článků s tipy, která místa si rozhodně nenechat ujít a zbytek se rozhodli nechat na vlastním objevování. Není přece nic lepšího, než brouzdat ulicemi a nechat se překvapit jaká zákoutí vám přinesou do cesty.


"Procházka historickým centrem byla jako cesta zpět v čase. Včetně poklidnějšího tempo rytmu ulic. Vzduch voněl, na cestách byly ještě kaluže vody po noční bouřce a dokonalou atmosféru dokreslovaly všudypřítomné cikády."

V Ravenně jsme neobdivovali ale jen její historii, ale podívali se i na její modernější podobu. Objevili i další, méně známá místa a města, ale ne o to méně kouzelná. A samozřejmě nevynechali ani moře a italskou kuchyni.


Jestli se chcete blíž seznámit s naší mini italskou dovolenou, přečtěte si následující články:

Ravenna mozaiková, Ravenna urbexová a Chioggia - velká krása v malém městě.


A k tomu si samozřejmě dejte sklenku dobrého vína! ;-)

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page